Kako je Siniša Mihajlović profitirao od greške Pepa Guardiole

Siniša Mihajlović u Italiji je iznimno cijenjen, a posljednjih sedmica njegova popularnost raste. Od prosječnog Torina napravio je respektabilan tim, a teško se oteti utisku da je pažljiva selekcija igrača glavni razlog dobrih rezultata.

Mihajlović želi igrati Ligu prvaka naredne godine, a jedan od njegovih glavnih aduta je golman Joe Hart. Englez je na Čizmu stigao kao posuđeni igrač Manchester Cityja. Premda jedna od legendi kluba, za njega mjesta na Etihadu po dolasku Pepa Guardiole – nije bilo.

Morao je otići, a nakon sedmica ubjeđivanja Pep je svog golmana pustio na posudbu u Torino iako je znao da bi mu dobro došao kao rezerva Claudiju Bravu. Mihajlović je odigrao pametno, doveo najboljeg engleskog golmana, a težina njegovog poteza već je vidljiva.

Bravo, naime, brani očajno, odbrana Građana izgleda grozno pa su sve češći komentari kako je Mihajlović ”prevario” svog poznatijeg kolegu i uzeo mu igrača – otpisanog i nevažnog.

Mediji sve češće spekuliraju da bi Guardiola mogao posegnuti za novim potezom – dovesti još jednog golmana, ali vremena za ispravke je sve manje jer City igra grozno, prima mnogo golova i generalno ne izgleda kao ekipa spremna za titule. Možda je ključ baš u povratku Harta…

Izvor: n1info