Kao na igrici: Fudbalska magija u režiji Lea Messija dotukla Espanyol!

U gradskom derbiju 16. kola španske Primera lige na Comp Nou stadionu igrali su domaća Barcelona i Espanyol. Barca je slavila pobjedu sa ubjedljivih 4:1. Dva puta je pogodio Suarez, dok nam je Messi ponovo pokazao svoju magiju.

Barcelona je povela u 18. minuti, kada je Iniesta maestralnom dugom loptom uposlio Suareza koji rutinski pogađa. Početkom drugog dijela vidjeli smo uragan Barcelone u samo dvije minute. U 60. minuti Messi je ‘provozao’ kompletnu odbranu Espanyola, Jimenez odbranio njegov udarac, a odbitak pokupio ponovo Suarez.

Odmah u sljedećem napadu novi gol za Barcelonu. Leo Messi je ponovo demonstrirao svoju magiju, ‘promiješao’ nekoliko igrača, a lopta je došla do Jordija Albe, koji silovitim udarcem lijevom nogom po treći put trese mrežu Espanyola.

U posljednjim trenucima utakmice Messiju je stigla i nagrada za bravurozne asistencije i poteze. Naime, nakon sjajne kombinacije i duplog pasa sa Suarezom majstorski je probacio loptu kroz noge golmanu Espanyola za veliku pobjedu od 4:1.