Luis Enrique planira napasti Juventus sa osam napadača?!

Streateg Barce, Luis Enrique planira u revanšu četvrtfinala napasti ‘Staru damu’ kako samo njegov klub zna izvesti. Imaju zaostatak od 3 pogotka, što i nije najveći rezultat koji je Barcelona morala ‘juriti’ na Camp Nou. 

“I dalje imamo šanse za osvajanjem trofeja na za nas najvažnijim frontovima. Jasno je da moja ekipa ima samopozdanja za još jedan veliki preokret na našem terenu, kao što smo to uradili u utakmicama koje su iza nas. Uvjeren sam da ćemo dobiti priliku da se vratimo u utakmicu i šansu da prođemo u narednu fazu takmičenja.”

“Spremni smo rizikovati toliko da bi u jednom trenutku napali protivinika sa osam napadača u slučaju da nemamo šta izgubiti. Smatram da smo kompetetni za taj poduhvat, što smo pokazali u mnogo slučajeva. Očekujem ogromno podršku i vjeru navijača u kompletan tim.” – navodi Enrique

Susret Barcelona – Juventus se igra sutra u 20:45 na Camp Nou. Za Barcelonu pod znakom pitanja je nastup Javiera Mascherana, dok se kod gostiju uspješno oporavio odlični Dybala, što je još jedna činjenica koja ne ide u prilog kataloncima.