Lijepa vijest za ljubitelje talijanskog nogometa: Sicilijanski velikan se vraća u odabrano društvo

230520Palermo

Palermo, najstariji je nogometni klub osnovan na Siciliji i jugu Italije generalno. Štoviše, sedmi je najstariji nogometni klub u Italiji.

Bez obzira na što po broju trofeja ne spada u društvo talijanskih velikana, Palermo je bez dileme jedan od simbola talijanskog ‘calcia‘.

Proteklo razdoblje, međutim, Palermo ne pamti po dobrom. Zbog financijskih nepravilnosti i još nekih propusta, Palermo je po završetku prošle sezone Serie B izbačen iz profesionalnog nogometa i rasformiran.

Ipak, ekspresno se Palermo “vratio iz mrtvih“, ne kao Unione Sportiva Citta di Palermo, već kao Società Sportiva Dilettantistica Palermo, i priključio se natjecanju u Serie D.

Nakon niza loših vijesti proteklih godina, konačno stižu lijepe vijesti za simpatizere Palerma. Tijekom obraćanja Nacionalnog vijeća Italije priopćeno je da se sezona Serie D, suspendirana zbog pandemije koronavirusa, neće nastaviti.

Organizacija amaterskih talijanskih liga odlučila je okončati sezonu i priznati stanje na tablici kao konačno. Sada se samo čeka da odluku potvrdi Nacionalno vijeće, što bi trebala biti formalnost, i Palermo će se vratiti u profesionalni nogomet, odnosno u Serie C.

Palermo je u trenutku prekida sezone zbog pandemije bio na vrhu skupine 1 Serie D, sa sedam bodova prednosti u odnosu prvog pratitelja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime