Roger Federer u polufinalu Mastersa!

Drugi reket svijeta, švicarac Roger Federer osigurao je plasman u polufinale Mastersa u Šangaju nakon pobjede nad Nishikorijem sa 2:0 u setovima.

Raspoloženi Federer je meč otvorio brejkom koji je i potvrdio, a drugi put je uspio oduzeti servis Japancu u petom gemu kada je poveo sa 4:1. Nishikori je već u sljedećem gemu uzvratio brejkom, ali do kraja nije uspio ozbiljnije ugroziti Federerov servis. Švicarac je tako u desetom gemu lagano odservirao za 6:4 i vodstvo u setovima od 1:0.

Federer je i drugi set otvorio brejkom, ali je Nishikori u šestom gemu uspio uzvratiti i poravnati na 3:3. Bila su oba tenisera dosta sigurna na svoj servis u nastavku meča, pa je drugi set otišao u tiebreak. Nishiori je dobro otvorio tiebreak, ali je Federer onda dva puta zaredom uspio poentirati na servis protivnika, a potom i iskoristiti prvu meč loptu i riješiti tiebreak u svoju korist 7:4, pa samim time i slaviti pobjedu i plasman u polufinale turnira.

U polufinalu će se Federer sastati sa Bornom Ćorićem koji je nešto ranije savladao Ebdena. Njihov duel je zakazan za sutra u 14:00 sati po našem vremenu.

https://www.youtube.com/watch?v=YCHce9CV0w4