Inter golom Martineza u sudijskoj nadoknadi srušio Napoli!

Giuseppe Meazza je bila poprište večerašnjeg derbija između Intera i Napolija u 18. kolu. Uspješniji iz ovoga duela izlaze domačini pogotkom Martineza u sudijskoj nadoknadi.

Već u prvoj minuti susreta domačini su mogli do vodstva. Icardi je lukavo pokušao sa centra savladati golmana. Prečka je spriječila Argentinca da postigne možda i najbrži pogodak u historiji lige.

Igralo se oprezno na obje strane terena pa navijači nisu pretjerano uživali u nogometu. Vrijedi pomenuti priliku Icardija, kada je Kolibaly izbacio loptu sa gol linije. Rezultatom 0:0 se otišlo na desetominutni odmor.

U nastavku susreta obje ekipe su nastavile igrati oprezno. Nizale su se polu prilike koje nisu bile dovoljne da se rezultat promjeni. Nakon što je odradio perfektnu utakmicu, Kolibaly je napravio veliku glupost u finišu utakmice.

https://streamable.com/fg7rk

Štoper je nakon starta nad Politanom dobio žuti karton, nakon čega je aplaudirao glavnom arbitru. Nakon toga mu je pokazan crveni karton i put u svlačionicu, a svoju je ekipu ostavio na cjedilu.

Nevjerovatna glupost je i u konačnici koštala Napoli bodova. U sudijskoj nadoknadi je Lautaro Martinez pogodio mrežu Mereta i na taj način kaznio promašaje gostiju.