Chelsea nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca zakazao finale Europa lige sa Arsenalom!

Uzvratna utakmica polufinalne serije Europa lige igrala se u Londonu. Chelsea je dočekao Eintracht nakon što je u prvoj utakmici u Njemačkoj završilo 1:1. Nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, putnik u Bakuu je Chelseea.

 

Nakon prvog poluvremena Chelsea je imao minimalno vodstvo zahvaljujući Loftus-Cheek koji je postigao pogodak na asistenciju Hazarda.

Odmah na početku drugog, Eintracht se vratio u igru. Jović je iskrostio maestralnu asistenciju i maestrano matirao Kepu, baš kao i u prvoj kada je glavom matirao španskog čuvara mreže.

Rezultatom 1:1 se završilo regularnih 90. minuta što je značilo će publika na Stamfordu uživati još pola sata u zaista vrhunskoj partiji koju su pruđili oba kluba.

Prvi produzetak protekao je u inicijativi Eintrachta koji je u dva navrata mogao do vodstva, ali su defanzivci Chelseaja čistili loptu sa linije i tako ostavili svoj tim u vodstvu.

I u drugom nije bilo pogodaka, a bolji u izvođenju udaraca sa 11 metara bili su nogometaši Chelseaja koji su bili uspješniji sa 4:3.

Za Chelsea su pogodili Barkley, Jorginho, Luiz i Hazard, a za Eintracht Haller, Jović i De Guzman. Penale su promašili Azpilicueta na jednoj, odnosno Hinteregger i Paciencia na drugoj strani.

https://streamable.com/xsxub