Kevin Durant odveo SAD do olimpijskog zlata, Francuzi nisu imali šanse

Košarkaši SAD-a osvojili su zlatno odlične na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon što su u finalu nadigrali reprezentaciju Francuske rezultatom 87:82.

Do četvrtog uzastopnog trijumfa na Igrama reprezentaciju SAD-a predvodio je sjajni Kevin Durant sa 29 koševa i šest skokova.

Francuzi su bolje otvorili finale, poveli 10:4, ali uslijedila je serija 14:5 Amerikanaca koja je favoriziranoj reprezentaciji donijela rezultatsku prednost. Amerikanci je do kraja utakmice nisu ispuštali.

Ove dvije reprezentacije susrele su se i u grupi A olimpijskog košarkaškog turnira i tad je bolja bila Francuska rezultatom 83:76. Bio je to jedini poraz SAD-a u Tokiju, a zadnjeg dana turnira, u najvažnijem dvoboju, stigla je i osveta.

Osim Duranta još su samo trojica košarkaša iz redova pobjednika ubacil dvoznamenkasti broj poena. Jrue Holiday i Damian Lillard poentirali su po 11 svaki, a Jayson Tatum dodao je 19.

Prvo ime u redovima poraženih bio je Rudy Gobert koji je susret završio sa 16 koševa i osam uhvaćenih lopti.

SAD na olimpijskim igrama sad ima 16 zlatnih, jednu srebrnu i dvije brončane medalje. Francuska je treći put osvojila olimpijsku medalju i to treći put srebrnu.

U utakmici za brončano odlične kasnije danas igraju Slovenija i Australija.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime