Porezna uprava: Čelnici Juventusa pod istragom zbog kršenja zakona

Nezavidna situacija za ‘Staru damu’. Juventus u velikim problemima, čelnici kluba pod istragom porezne uprave.

U toku su pretresi od strane finansijske policije u prostorijama Juventusa u Torinu i Milanu. Glavni interes istrage je kupoprodaja igrača, te nepostojeće transakcije.

Prema saznanjima, u istrazi je šest osumnjičenih. To su predsjednik Andrea Agnelli, potpredsjednik Pavel Nedved i bivši sportski direktor Fabio Paratici. Također, među osumnjičenima su i tri finansijska direktora, od kojih dvojica više ne rade za klub iz Torina.

Istraga pod nazivom “Prisma” počela je u maju ove godine i povjerena je grupi sudija za ekonomsku oblast koju čine zamjenici tužioca Ciro Santoriello i Mario Bendoni, te asistent tužioca Marco Gianoglio.

Pod lupom istražitelja odobreni su finansijski izvještaji od 2019. do 2021. godine, a odnose se kako na kupoprodaju prava za sportske nastupe igrača, tako i na redovno formiranje finansijskih izvještaja.

Pretresi su vršeni uz zatvorenu berzu, kako bi se zaštitilo finansijsko tržište, budući da je Juventus “kompanija” koja kotira. Consob i Ured federalnog tužilaštva pri Nogometnom savezu Italije (FIGC) obaviješteni su o aktivnostima koje su u toku.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime