Ogroman skandal trese Italiju: U jeku sezone izbacuje se klub iz Serie A!?

Serie A definitivno spada među najkvalitetnije nogometne lige na svijetu, ali je oduvijek bila krcata skandalima.

Još početkom 80-ih godina prošlog stoljeća dogodio se skandal Totonero. Tada je u Serie B zbog namještanja utakmica izbačeno nekoliko klubova, uključujući Milan i Lazio.

Na početku ovog stoljeća Inter je bio uključen u slučaj krivotvorenja papira stranim igračima. Najpoznatije ime je bio definitivno Alvaro Recoba, ali su se ‘Nerazzurri‘ izvukli s plaćanjem novčane kazne.

Mlađe generacije najviše pamte čuveni Calciopoli iz 2006. godine kada je u Serie B izbačen Juventus, dok su Milan, Fiorentina, Lazio i još neki klubovi “pomilovani”.

Nakon 15 godina Čizmu trese novi skandal, a izgledno je da će u jeku sezone iz Serie A biti izbačena Salernitana. U Salernu su 20 godina čekali na plasman u elitni rang i kad su ga konačno dočekali iz Serie A bi mogli otići za zelenim stolom.

Naime, trenutno još uvijek nema konkretne ponude da se promijeni vlasništvo, a da situacija bude još gora u tijeku nisu nikakvi značajniji pregovori kako bi se mogao dobiti dodatni rok od 45 dana da se završi kupoprodajni ugovor.

Dok je bila u Serie B vlasnik Salernitane je bio Claudio Lotito, čovjek koji je gazda i Lazija, kluba bez kojeg očito ne može proći niti jedan skandal u Italiji. Prema pravilniku Serie A nije dozvoljeno da isti čovjek bude vlasnik da kluba.

Tijekom ljeta u Salernitani su uspjeli pronaći prijelazno rješenje, ishodovali su dozvoli za natjecanje u Serie A, međutim do sada se po tom pitanju ništa nije promijenilo.

Zadnji datum da Salernitana riješi pitanje vlasnika je 31. decembar. Ako se to ne dogodi bit će izbačena iz Serie A.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime