Sada je situacija s Haalandom mnogo jasnija: Izvršni direktor Dortmunda otkrio koji je klub najzainteresovaniji za Norvežanina

Samo je pitanje vremena kada će Haaland napustiti Dortmund, a u javnost je procurila i vijest o ‘prvoj mušteriji’ Norvežanina.

Erling Haaland je navijačima ‘Milionera’ “mahao” nakon utakmice protiv Furtha koju je Borussia dobila rezultatom 3:0, a sjajni napadač je utakmicu završio sa dva pogotka.

Na upit novinara, sportsi direktor kluba Michael Zorc je priznao da je takav postupak zaista izgledao čudno, dok je izvršni direktor Hans-Joachim Watzke potvrdio da je Real Madrid najzainteresovaniji za Haalanda.

Izuzetan nastup 21-godišnjaka protiv Furtha bio je zasjenjen njegovim interakcijama sa domaćom publikom nakon posljednjeg zvižduka.

Watzke je mišljenja kako bi La Liga bila odličan izbor za nastavak karijere perspektivnog mladića, no Nijemac na sve načine pokušava zadržati Haalanda.

“Sve što znam je da je Real Madrid veoma zainteresovan za njega. Mislim da bi se bolje uklopio u Španiji, u Engleskoj se igra drugačiji nogomet”, rekao je Watzke.

Haaland je sa ‘Milionerima’ pod ugovorom do 2024. godine, ali postoji oslobađajuća klauzula od 75 milijuna eura koja će postati aktivna sljedećeg ljeta.

Sjajni Norvežanin je na 11 utakmica u Bundesligi postigao 13 golova i upisao četiri asistencije.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime