Teško da će ovo odbiti: PSG Rudigeru poslao ponudu koja bi ga učinila jednim od najplaćenijih defanzivaca svijeta

Antonio Rudiger ima ugovor sa Chelseajem do ljeta ove godine, a PSG je poslao zvaničnu ponudu igraču.

Njemački defanzivac je izrastao u jednog od najboljih na svijetu što se tiče njegove pozicije, tako da može birati klub u kojem će nastaviti karijeru.

Ako je suditi po pisanju medija u Francuskoj, Parižani su Nijemcu ponudili ugovor koji će teško moći odbiti. Naime, radi se o plati od sedam milijuna eura godišnje. Vjeruje se da je ta ponuda veća od one koju nudi Real Madrid koji se također zanima za igrača.

Iako, Rudiger ima veliku želju da obuće dres Real Madrida, pa ne bi čudilo ukoliko bi se sjajni defanzivac odrekao većih primanja zbog toga. No, s druge strane, u Parizu bi mogao postati jedan od najplaćenijih defanzivaca svijeta.

Pored Reala i PSG-a, u igri se našao i Bayern. Chelsea je također pokušao zadržati Rudigera u Londonu novim ugovorom, no Nijemac nije pristao.

Kako god bilo, agent igrača želi da njegov klijent u budućem klubu uživa veliki status, te da bude enormno plaćen.

On je u Chelsea stigao iz Rome 2017. godine, a nosio je i dres njemačkog Stuttgarta. Pored toga, standardan je i u reprezentaciji Njemačke.

U klubu sa Stamford Bridgea odigrao je najbolje partije u dosadašnjem dijelu karijere. Osvojio je Ligu prvaka, Evropsku ligu, Superkup Evrope i FA Kup.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime