Arsenal će teško zadržati Artetu: Španjolski stručnjak na radaru jednog od najmoćnijih klubova Evrope!

Čelnici Arsenala hitro spremaju novi ugovor za Mikela Artetu jer strahuju od njegovog odlaska u jedan od najmoćnijih evropskih klubova.

U Londonu pod svaku cijenu žele zadržati Španjolca koji se pokazao kao odličan izbor za klupu ‘Topnika’, javlja Daily Mail.

Pod Artetinom trenerskom palicom proigrali su mnogi mladi igrači, a pored toga, 39-godišnjak je promijenio način rada u klubu.

Isključivo njegovim zaslugama, Arsenal bi se krajem sezone mogao uključiti u borbu za nastup u Ligi prvaka. U klubu su uvjereni kako je on pravi čovjek za njih i da se pod njegovim vodstvom sami igrači odlično osjećaju.

Čelnike londonskog tima je posebno impresioniralo to da Arteta lako otpiše velike zvijezde, poput Aubameyanga. Također, zbog pandemije je uspio nagovoriti igrače na znatno rezanje plata.

Za usluge španjolskog stručnjaka zainteresovan je Manchester City, tvrdi gore navedeni izvor. Arteti ugovor sa Arsenalom završava na ljeto 2023. godine, a to se poklapa sa glasinama da će Pep Guardiola tada napustiti kormilo ‘Građana’.

U Cityju Mikela vide kao idealnog Guardiolinog nasljednika. Pogotovo ako u obzir uzmemo to da mu je Arteta godinama bio pomoćnik. Stoga, njihov način rada je vrlo sličan.

Španjolac u Arsenalu godišnje inkasira pet milijuna eura, a ‘Topnicima’ neće biti teško da tu cifru povećaju, samo da ga ostave na Emiratesu. Da li će u tome i uspjeti, ostaje da vidimo.

Momčad Arsenala se trenutno nalazi na sedmoj poziciji Premiershipa sa 35 osvojenih bodova.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime