Greenwood izazvao haos u Unitedu, igrači u međusobnim sukobima zbog mladog napadača

Svi već znaju za situaciju u kojoj se našao, sada već bivši napadač Manchester Uniteda Mason Greenwood.

Pažnju javnosti ovih dana privukla je netrepeljivost koja vlada u klubu, tačnije među igračima. Od onih koji su žestoko osudili Greenwoodov potez su Edinson Cavani, Cristiano Ronaldo i Victor Lindelof. Oni su prekinuli svaki mogući kontak sa 20-godišnjakom.

S druge strane, neki od nogometaša su smatrali da je pogrešno osuditi i izbaciti napadača iz ekipe dok se ne dokaže da je kriv, javlja ugledni The Sun.

“Jedan igrač je najviše bijesan od svih drugih zbog ovoga što se dešava. Misli da odbacivanje Masona dokazuje kako u timu ne vlada zajedništvo”, rekao je anonimni izvor za The Sun i dodao

“Ukoliko se desi da Mason bude osuđen, jasno je da će svi biti užasnuti, ali policija još nema dovoljno dokaza”, zaključio je.

Napadač je uhapšen protekle sedmice i ispitivan zbog sumnje na silovanje, seksualni napad i prijetnje ubistvom svojoj djevojci. Klub ga je suspendovao i sva njegova roba je uklonjena iz prodaje. Neki od navijača su čak palili Greenwoodove dresove.

Kormilar ‘Crvenih đavola’ Ralf Rangnick također se osvrnuo na ovu situaciju i kazao kako svi prolaze kroz težak period, te se nada da će ovo brzo proći.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime