Pepa su tražile najmoćnije nogometne sile u Evropi, a on je spreman da odlukom šokira javnost!

Španski stručnjak Pep Guardiola će na kraju ove sezone napuniti punih šest godina na klupi Manchester Cityja.

Ovih dana pojavile su se glasine o tome kako bi Guardiola čak prije isteka ugovora 2023. godine, mogao napustiti Etihad. Stručnjak je proveo više vremena u Cityju nego u drugim klubovima.

U Barceloni se zadržao četiri godine, dok je Bayern sa klupe predvodio tri godine. Vidljivo je da na njega ozbiljno računaju u aktuelnom klubu i bio bi veliki poraz da ga puste.

Momčad se nalazi na putu ka odbrani titule, a Guardiolin ugovor traje još 16 mjeseci , stoga u redovima ‘Građana’ vlada veliki strah.

U ovu bitku za Pepov ostanak uključili su se i pojedini nogometaši koji ga svim silama pokušavaju zadržati. Engleski tim navodno vrši pritisak na svog trenera da im javno obeća kako neće otići, a poznato je da on održi svoje obećanje.

51-godišnjak nema neke specijalne planove, vjeruje se da je u pitanju neka vrsta zasićenja od trenerskog posla. Iako, bio je povezivan sa reprezentacijama Španije, Nizozemske i Brazila. No, od toga vjerovatno neće biti ništa.

Mediji pišu o tome da Guardiola planira napraviti pauzu od ovakve vrste posla, te da je skeptičan u vezi nastavka svoje karijere u ulozi trenera.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime