Dolazi kraj čuvene generacije Barcelone: Još jedna ikona kluba napušta Nou Camp!

Neprikosnovena momčad Barcelone odavno već nije na okupu, a sada je došlo vrijeme da Kataloniju napusti još jedna legenda.

Posljednjih godina zvijezde kluba odlazile su jedna za drugom, dok su od čuvene Barcelonine generacije ostali još samo Gerard Pique i Sergio Busquets.

Španski mediji tvrde da će uskoro i ovaj duo napustiti ‘Blaugranu’. Pique navodno razmišlja o penziji, te će svoje zadnje igračke dane provesti na Nou Campu, dok će Busquets put MLS-a.

Legendarni veznjak igra svoje posljednje mečeve u dresu katalonskog velikana, te će uskoro spakovati kofere i nastaviti karijeru u Americi.

33-godišnjak na stolu ima više ponuda iz MLS lige. Tu je ponuda Inter Miamija kojeg sa klupe vodi David Beckham i to je najizglednija opcija za Busquetsa.

Španac je pola svog života dao gigantu evropskog nogometa. U prvom timu je od 2008. godine i bio je jedna od najbitnijih karika generacije koja je osvojila sve moguće.

Za ekipu Barcelone odigrao je čak 663 utakmice, te postigao 16 pogodaka. No, svemu dođe kraj i sada je vrijeme za rastanak.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime