Tottenham zabio ‘petardu’ Evertonu, Kane nadmašio rekord Henryja

Nogometaši Tottenhama deklasirali su momčad Evertona u posljednjoj utakmici 28. kola engleske Premier lige 5:0, a dvoboj je obilježio Harry Kane koji je sada u ovom natjecanju šesti najbolji strijelac svih vremena.

Tottenham sjajno otvara susret i već u 14. minuti Conteova momčad je došla u vodstvo od 1:0, a nakon centaršuta s lijeve strane Keane je nesretno poslao loptu u svoju mrežu.

Svega tri minute nakon toga Kuluševski dodaje do Sona, a ovaj zabija za 2:0, nakon čega je bilo jasno da Everton nema što tražiti u ovoj utakmici i da će do kraja susreta na terenu biti samo jedna momčad.

U 37. minuti Tottenham zabija i treći gol, a ovaj put strijelac je bio Kane koji je rutinski realizirao situaciju jedan na jedan s protivničkim golmanom. Kane se tako poravnao na šestom mjestu liste najboljih strijelaca u Premier ligi svih vremena s Thierryjem Henryjem, a ubrzo je zabio i drugi gol i tako službeno prestigao Francuza.

Četvrti gol Tottenham zabija u prvoj minuti drugog dijela kada je precizan bio Reguilón, a u 56. minuti Kane majstorski pogađa iz voleja za potpuni potop gostiju. Bio je to njegov 176. gol u Premier ligi.

Nakon toga ‘Spursi‘ su mirno priveli utakmicu kraju, a ovo je bila njihova 14. pobjeda u ovoj sezoni. Osim toga imaju tri remija i devet poraza, a sada su na tri boda od četvrtoplasiranog Arsenala, s tim da imaju i susret više.

S druge strane, Everton ostaje na 17. mjestu, prvom iznad zone ispadanja, a oni trenutno imaju 22 boda.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime