Real Madrid na krilima maestralnog Benzeme “potopio” PSG i izborio četvrtfinale Lige prvaka

Uzvratni susret osmine finala Lige prvaka između Real Madrida i PSG-a donio je veliku dramu i pobjedu domaćina 3:1 što je s ukupnih 3:2 bilo dovoljno za plasman dalje.

Nakon što je u prvom susretu Kylian Mbappé bio nezaustavljiv za ‘Kraljeve‘, brzonogi Francuz je tijekom 60 minuta danas prikazao još bolju igru.

U 13. minuti Mbappé je sjajno prošao i šutirao, ali mu je Courtois zaustavio njegov pokušaj. Odgovorili su domaći u 25. minuti, ali je udarac Benzeme otišao pored gola. Šest minuta kasnije Messi s lijeve strane prebacuje Courtoisa udarcem, ali lopta odlazi pored gola.

Mbappé je napokon postigao gol u 34. minuti, ali je on poništen zbog milimetarskog zaleđa nakon VAR asistencije. Međutim, to je bio uvod u ono što će se dogoditi samo pet minuta kasnije.

Fenomenalni Mbappé je još jednom protrčao kroz zadnju liniju Reala, Alaba nije dobro ušao u šut i ostavio je prostor Francuzu koji zabija za vodstvo gostiju. To je bio i rezultat prvog dijela.

Drugo poluvrijeme nastavljeno je onako kako je prvo završeno, Mbappéovom briljantnom igrom. Zabio je gol u 54. minuti nakon maestralnog driblinga, ali je i on poništen nakon nedozvoljene pozicije.

Uslijedio je veliki preokret na krilima čudesnog Karima Benzeme. Francuski golgeter je zabio tri gola za svega 17 minuta i doveo svoju momčad nadomak plasmana dalje.

Prvi gol Benzema postiže u 61. minuti. Kiksao je Gianluigi Donnarumma, a iskusni Francuz je to iskoristio za izjednačenje.

U rasponu od dvije minute od 76. do 78. Benzema zabija nova dva gola. Prvo je iskoristio čudesnu asistenciju Luke Modrića za 2:1, a onda i dvije minute kasnije zabija za ogroman udarac PSG-u.

Parižani su se potpuno “raspali” nakon preokreta Reala. Do kraja susreta nisu bili ni sjena one momčadi koja je u prvih 60 minuta bila puno bolji rival na travnjaku.

Premda se očekivala ofenziva u nadi da izbore produžetke, igrači PSG-a nisu uspjeli doći do željenog gola, tako da Real ide u četvrtfinale.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime