Salah ne mari za tugu navijača Liverpoola, spreman je da svoj potpis stavi na ugovor sa “zvjezdanim klubom”?!

Jedno je jasno, ono što je u Bundesligi Robert Lewandowski, to je u Premiershipu Mohamed Salah.

I jednom i drugom ugovor sa Bayernom, odnosno Liverpoolom, ističe na ljeto 2023. godine, još uvijek nisu potpisali novi, dok mediji strahovitom brzinom izbacuju vijesti o potencijalnim novim klubovima za njih.

Egipćanin je, kao i ‘Lewa’ u Bayernu, prva figura svog tima i ove sezone je na 45 utakmica postigao 30 pogodaka uz 14 asistencija u svim takmičenjima i najzaslužniji je što je Liverpool u smiraj sezone u borbi za četiri trofeja. Jedan od njih već su osvojili, a to je Liga kup Engleske.

Pored toga, u FA Cupu su ušli u finale, dok u Premiershipu vode mrtvu trku sa Manchester Cityjem za naslov prvaka države, a u Ligi prvaka su na pragu finala nakon pobjede protiv Villarreala od 2:0 u prvoj utakmici polufinala.

Nakon svega navedenog, očekivalo bi se da navijaći Liverpoola mogu uživati, no daleko je od toga. Pristalice ‘Redsa’ uveliko brine situacija sa Salahom, i to već duži vremenski period.

Naime, inostrani mediji prenose kako bi ‘Faraon’, ukoliko ne produži ugovor, mogao biti prodat ovog ljeta. Na Anfieldu se ne žele kockati i ostaviti ga do kraja ugovora, s obzirom na to da tada neće moći dobiti obeštećenje za njega.

Kao Salahova nova destinacija spominje se PSG. Navodno je i sam igrač raspoložen za transfer u “zvjezdani klub” ukoliko sa aktuelnim ne pronađe zajednički jezik.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime