Juventus zatražio razmjenu od Barcelone za De Jonga, Katalonci u Torino poslali jasan i kratak odgovor

Juventus i Barcelona su na iznenađenje javnosti prije dvije godine odlučili napraviti razmjenu igrača u kojoj su bili uključeni Miralem Pjanić i Arthur Melo.

‘Blaugrana’ je Pjanića dovela u svoje redove iz Juvea, a u suprotnom pravcu je otišao Brazilac Arthur. Međutim, ovaj dogovor se na kraju pokazao lošim po oba kluba.

‘Mali princ’ je prvu sezonu većinom proveo na klupi, zbog čega se prošlog ljeta odlučio za odlazak u Bešiktaš. Što se tiče Arthura, on je dosta standardniji u italijanskom velikanu, ali ipak nije ispunio očekivanja.

Sada mediji na Apeninima uveliko pišu o tome kako je ‘Stara dama’ spremna da još jednom pokuša napraviti sličan dogovor sa katalonskim gigantom.

Naime, pokazali su ozbiljan interes za nizozemskog veznjaka Frenkieja de Jonga koji bi se ovog ljeta mogao naći na transfer listi.

Tuttosport izvještava da je torinski klub raspoložen Barci ponuditi nekoliko igrača kao dio razmjene za De Jonga, ali sa Nou Campa su dobili kratku i jasnu poruku.

Predsjednik Joan Laporta poručio je da od takvog dogovora nema ništa i da ne žele napraviti istu grešku kao sa Pjanićem. Dakle, ukoliko Nizozemac napusti Barcelonu, to će biti isključivo ako neko plati za njegove usluge onoliku sumu koliku zahtjevaju u Španiji.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime