Laporta jednom izjavom “ohladio vruće glave” navijača Barcelone, ‘Lewa’ ipak ne dolazi na Nou Camp?!

Navijači Barcelone sa ogromnim nestrpljenjem čekaju na ishod sage oko Roberta Lewandowskog, duboko vjerujući da će Poljak na kraju potpisati za njihov klub.

Popularni ‘Lewa’ je odlučio da napusti Bayern i tu je odluku tokom vikenda saopštio čelnicima kluba. Međutim, on ima ugovor do ljeta 2023. godine i ‘Bavarci’ mogu da ga zadrže još jednu sezonu, iako bi to bilo protiv njegove volje.

S druge strane, Bayern onda može da zaradi tako što će ga prodati ovog ljeta, a najviše se spominje njegov transfer u Barcelonu za oko 30 milijuna eura. No, pravo pitanje je da li Katalonci sebi mogu priuštiti tako nešto usljed finansijske krize.

U radijskoj emisiji “Tot costa” o tom transferu govorio je predsjednik ‘Blaugrane’ Joan Laporta. Prvi čovjek Barce pomalo je “ohladio vruće glave” navijača i priznao da to neće biti tako lagan posao.

“Neće biti lako. Izlazimo iz vrlo teške finansijske situacije i moramo puno raditi kako bismo stvorili konkurentan tim. Cruyff i Alemany i dalje rade, dajte im malo vremena i samopouzdanja”, poručio je Laporta.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime