Pojačanja za SP: Velike nade engleskog nogometa odlaze igrati za afričku reprezentaciju

Napadač Arsenala Eddie Nketiah (23) i desni bek Brightona Tariq Lamptey (21) odustaju od čekanja poziva engleske reprezentacije i odlaze igrati za Ganu, javljaju engleski mediji.

Obojica su prošli mlađe kategorije engleske reprezentacije, ali ipak su se odlučili za zemlju svojih korijena, a ne zemlju svog rođenja.

Obojica su slovili za velike talenti, a pogotovo Eddie Nketiah. Napadač Arsenala u 17 je nastupa za mladu englesku reprezentaciju zabio čak 16 golova, čime je njen najbolji strijelac u povijesti.

S druge strane, Tariq Lamptey igra na poziciji desnog beka te je dijete Chelseajeve akademije. Zadnje tri sezone proveo je u Brightonu, ali tek je u prošloj ostvario zapažen broj premierligaških nastupa (30) jer se u prve dvije mučio s povredama.

Trebao je biti pozvan za kvalifikacijski ciklus mlade reprezentacije ovaj mjesec, ali izbornik Lee Carsley izostavio ga je kako bi u potpunom miru donio odluku o svojoj budućnosti.

Podsjećamo, Gana se kvalificirala na Svjetsko prvenstvu u Kataru nakon što je propustila ono u Rusiji. U grupi je s Portugalom, Urugvajom i Južnom Korejom te se nada da će joj nogometaši iz Engleske biti velika pojačanja.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime