Nadal u izuzetnoj drami uspio savladati Argentinca i plasirati se u drugo kolo Wimbledona

Španski teniser Rafael Nadal preživio je veliku dramu i plasirao se u drugo kolo Wimbledona nakon što je sa 3:1 savladao Argentinca Francisca Cerundola (6:4, 6:3, 3:6, 6:4).

Sve se činilo glatko za osvajača 22 Grand Slama u prva dva seta. Cerundolo se držao sve do 4:4 u prvom setu, ali je tada Nadal vezao dva gema i poveo.

Španac je nastavio da gazi i u drugom setu. Došao je do brejka u šestom gemu i poveo sa 4:2. Do kraja je rutinski sačuvao svoj servis i stigao do ogromne prednosti.

Grabio je četvrti teniser svijeta ka drugom kolu, oduzeo servis Cerundolu i u trećem gemu trećeg seta i poveo sa 2:1, a onda se “ugasio”.

Odjednom je nivo Nadalove igre drastično pao, Argentinac je odmah vratio brejk i ubrzo napravio još jedan za 5:3. U narednom gemu došao je do seta.

Rafina igra bila je neprepoznatljiva, nije mu išao ni servis, a ni njegov omiljeni forhend. Cerundolo je osjetio šansu i krenuo sa najboljim tenisom u karijeri, napravio prvi brejk u četvrtom setu i poveo sa 3:1. Ključni gem čitavog meča bio je naredni, Nadal je servirao očajno i dozvolio Cerundolu čak četiri brejk lopte, ali ih je sve uspio spasiti.

Pri rezultatu 4:2 za Cerundola, Nadal je osvojio gem na svoj servis i ponovo zaigrao. Proslavio je dobijen gem kao da je bio za titulu i krenuo u veliki povratak. Naredna tri gema na terenu je postojao samo on. 41. igrač svijeta ostao je ukopan, a Rafa je napravio dva brejka i u finišu pokazao zašto je jedan od najboljih svih vremena.

Protivnik Rafaela Nadala u drugom kolu biti će Litvanac Ričardas Berankis, koji je sa 3:0 u setovima pobijedio Amerikanca Sama Querreya.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime