Rabiot je blizu Uniteda, ali njegova majka ima zahtjev u pregovorima koji je dodatno pogodio uzdrmanog Ten Haga

Erik Ten Hag je tip menadžera koji želi isključivo punu kontrolu nad ulaznim i izlaznim transferima kluba koji vodi. Međutim, to u Manchester Unitedu neće biti slučaj.

‘Crveni đavoli’, baš kao i mnogo ljeta do sada, u augustu vrše tzv. ‘panic buy’, posao koji bi trebao zadovoljiti menadžera i navijače.

U velikom procentu, takvi transferi završavali su kao potpuni promašaj, a sve su prilike da će biti upisan još jedan takav.

Sada je uprava otišla korak dalje budući da želi potpuno otpisanog Adriena Rabiota i pored činjenice da Francuz ima ‘najtoksičiniji kamp’ u Evropi.

Naime, sve pregovore oko Rabiota vodi njegova majka, famozna Veronique Rabiot, gospođa sa nevjerovatnim zahtjevima.

Njen klijent i u ovom slučaju sin, pristao je na transfer i pored činjenice da neće igrati Ligu prvaka zbog veličine kluba i historije istog.

No, Veronique želi da pregovara isključivo sa Johnom Murtoughom, sportskim direktorom na Old Traffordu.

Takav zahtjev dodatno je uzdrmao Ten Haga jer Nizozemac želi imati sve konce u rukama prilikom potpisivanja novog imena. Veronique očigledno ne dotiče minutaža koju će njen sin imati u novom klubu kao ni predstavljanje projekta.

Manchester United će Juventusu za usluge iskusnog veznjaka platiti 17 miliona eura fiksno uz još uvijek neodređenu svotu bonusa.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime