Sjajna Španjolska izbacila Njemačku i zakazala veliko finale s Francuskom

Košarkaši Španjolske plasirali su se u finale Eurobasketa nakon što su u Berlinu u drugom polufinalu pobijedili domaćina Njemačku 96:91.

Od početka susreta igralo se koš za košem i niti jedna reprezentacija nije imala osjetnu prednost. Tek su Španjolci pred kraj prve dionice vodili sa šest koševa razlike.

Španjolska je dugo tijekom druge četvrtine imala vodstvo i od devet koševa, a onda je uslijedila velika serije Njemačke koja preokreće rezultat u svoju korist i na poluvrijeme odlazi s vodstvom 51:46.

Sredinom treće četvrtine još jednom se Španjolska vraća u ovom vrlo zanimljivom susretu, ali Njemačka dodaje gas i uoči odlučujuće četvrtine imali su vodstvo od šest koševa.

No, u posljednjoj četvrtini se događa novi veliki preokret koji ovaj put prave Španjolci. Njemačkoj je zablokira šut u potpunosti pa su domaćini ipak na kraju morali pružiti ruke i čestitati Španjolskoj na trijumfu.

Španjolska će u finalu Eurobasketa igrati protiv Francuske koja je ranije deklasirala Poljsku prvom polufinalu 95:54. Finale je na rasporedu u nedjelju u Berlinu s početkom u 20:30 sati.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime