Mundijal sa Hrvatskom je tek uvertira, fantastični Gvardiol nakon velike smotre stiže u kultni klub kao zamjena legendarnog defanzivca

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol pruža zaista fenomenalne partije u dresu njemačkog bundesligaša Red Bull Leipziga.

Upravo zahvaljujući svojim zavidnim igrama, Gvardiol se našao na meti brojnih evropskih velikana i kroz nekoliko proteklih sedmica dosta se pričalo o njegovoj budućnosti.

U vezu sa 20-godišnjim Hrvatom dovodili su se klubovi poput Tottenhama i Chelseaja, dok su ‘Plavci’ po nekim izvorima bili bliži njegovom dovođenju.

Međutim, prema posljednjim informacijama, sada je svoje prste umješala Barcelona. Naime, treneru Xaviju Hernandezu potrebna je zamjena za klupsku legendu, Gerarda Piquea, koji se nedavno penzionisao.

‘Blaugrana’ po navodima inostranih medija već neko vrijeme prati Gvardiola, a sa čim će nastaviti uz posebnu pažnju i na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Xavi zvijezdu Leipziga želi već na zimu, ubrzo nakon završetka Mundijala, pa ostaje da vidimo da li će uspjeti u svom naumu. Jedno je jasno, sa svega 20 godina Joško ima dosta iskustva u Bundesligi i Ligi prvaka, te nema sumnje da bi Barcelona njegovim potpisom dobila veliko pojačanje..

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime