MLS na hlađenju: Messi promijenio mišljenje, Inter Miami mijenja ‘najjačom ekipom na svijetu’

Lionel Messi igra zapažen turnir na Svjetskom prvenstvu u Kataru, koji mu je po svemu usdeći “otvorio oči” da još uivjek nije vrijeme za MLS ligu.

Argentinac je u poznim igračkim gdoinama, ali je na smotri najboljih još jednom dokazao da one u njegovom slučaju ne znače ništa.

Takav rasplet će se prema pisanju upućenog Sky Sportsa odraziti i na njegovu budućnost s obzirom da se sve glasnije pominjao odlazak u Inter Miami.

Messi je trebao odluku donijeti nakon Mundijala, ali Sky je došao u posjed informacija koje ukazuju na to da čarobnjak ostaje u Evropi.

Kako saznaje ovaj izvor, napadač se odlučio još neko vrijeme, odnosno dvije godine zadržati u Parizu i nositi dres Paris-Saint Germaina.

Porodica iskusnog nogometaša polako se adaptirala na život u ‘Gradu svjetlosti’ i sve su naznake da će tamo živjeti bar do 2024. godine, nakon čega će put Miamija.

Veliku ulogu u ovoj odluci imali su i vlasnici PSG-a koji su zavidnom ponudom i uslovima omogućilli Messiju da sa ‘najjačom ekipom na svijetu’ napadne trofej Lige prvaka u narednom periodu.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime