Ahmedhodžić o ciljevima u nastavku karijere: BiH bi značio plasman na Evropsko prvenstvo

Bh. defanzivac Anel Ahmedhodžić privlačan je sagovornik uglednim brtianskim medijima zbog nevjerovatnih partija koje pruža u dresu Sheffield Uniteda ove sezone.

Ahmedhodžić je u razgovoru za prestižni Athletic govorio oraznim temama, ali je svakako najzanimljivija ona koja se tiče njegovog državnom dresa.

Mladić je također govorio i o duelima sa Mbappeom i Messijem dok je još nosio dres Bordeauxa iz kojih je izvukao mnoge pouke.

“Ono što mogu reći je da je igrati protiv Messija nešto potpuno drugačije. U Parizu, kada smo igrali protiv PSG-a, on je većinu vremena hodao. Ali, čim bi dobio loptu, mijenjao bi brzinu i pozicije, te u punom trku jurišao na tebe. Bilo je to tako brzo… Igranje protiv Mbappea Benzeme i ostalih zvijezda Francuske bilo je posebno. No, ne i kao i kada igraš protiv Messija. On je najveći svih vremena. Teško je to objasniti, ali mogu reći da su mi se dječački snovi ostvarili.”

“BiH ima dobre šanse za odlazak na sljedeće Evropsko prvenstvo. Osvajanje grupe u Ligi nacija dalo nam je sigurnost i zagrantovalo play-off. No, vjerujem da mi igrači ne trebamo gledati na to, već pokušati da završimo mežu najbolje dvije selekcije u kvalifikacijama. To bi mnogo značilo za cijelu BiH.”

“Cilj je svakako uvesti i Sheffield United ponovo u Premiership jer je ovo klub u kojem želim biti. Navijači su sjajni prema meni”, istakao je Anel.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime