Novi kiks ‘Plavaca’: Nottingham Forest otkinuo bod kod kuće razdrmanom Chelseaju

Nogometaši Chelseaja večeras su ponovo razočarali svoje navijače jer su u okviru 18. kola engleskog Premiershipa remizirali sa Nottingham Forestom, a rezultat je glasio 1:1.

Domaći tim je odlično otvorio utakmicu te su u 11. minutu prokockali izglednu priliku, što im se obilo o glavu samo pet minuta kasnije. Mount je centrirao, lopta se odbila od jednog igrača Foresta pa u prečku, da bi na kraju došla do Sterlinga koji je posprema u mrežu za 1:0.

Do kraja poluvremena igralo se većinski između dva kaznena prostora i nije bilo nikakvih ozbiljnijih šansi. Međutim, samim početkom drugog dijela Nottingham ponovo ofanzivan, a to im se isplatilo.

Igrao se 63. minut kada nije bilo spasa za goste. Nakon izvedenog kornera lopta se odbila do Auriera koji odlično reaguje, zabija i poravnava rezultat na konačnih 1:1 za erupciju oduševljenja domaćih navijača.

Ovo je za ekipu Foresta bio svakako zlata vrijedan bod u borbi za opstanak. Sada su na 18. mjestu sa 14 bodova. S druge strane, Chelsea je osmi sa 25 bodova.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime