Ochoa briljirao u svom debiju za Salernitanu, Milan na kraju ipak odnio sve bodove i na najbolji način ušao u nastavak sezone

Ekipa Milana je u okviru 16. kola talijanske Serie A kao gost savladala momčad Salernitane, a konačan rezultat glasio je 2:1.

Krivci zašto aktuelni prvak Italije nije slavio ubjedljiviji trijumf danas jesu nogometaši Milana koji su propustili mnogo prilika, te sjajni i odnedavni golman Salernitane Guillermo Ochoa.

‘Rossoneri’ su odlično otvorili meč i nakon svega 15 minuta igre stižu do dva pogotka prednosti uz dodatnih nekoliko velikih prilika. Prvo je u 10. minutu pogodio Rafael Leao, da bi samo pet minuta kasnije Tonali nakon asistencije Portugalcu postigao i pogodak za 2:0.

Sve ono što su gosti propustili od šansi, stiglo je na naplatu, ali tek u 83. minutu. Tada je nakon nešto brže akcije domaćih Bonazzoli pogodio za konačnih 2:1.

Milan se sada nalazi na drugom mjestu Serie A sa 36 bodova na svom kontu i zaostaje pet bodova za vodećim Napolijem, dok je Salernitana 13. sa 17 osvojenih bodova.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime