Ne zna u šta se upušta: Enrique je mogao birati velikane, ali želi isključivo trenirati najvećeg gubitnika Premier lige

Španski nogometni stručnjak Luis Enrique će se nakon nešto kraćeg odmora sredinom godine najvjerovatnije vratiti poslu i to u engleskoj Premier ligi.

Enrique je izuzetno cijenjeno nogometno ime i otkaz koji je dobio u nogometnoj reprezentaciji Španije uopšte nije poljuljao njegov status.

Naprotiv, Španac je izuzetno visoko kotirao kao potencijalni trener Juventusa, Atletioco Madrida, Chelseaja, pa čak i Manchester Uniteda. No, prema najnovijim saznanjima, on ima jasan plan.

Iako vjerovatno ni sam nije potpuno svjesan u kakav izazov se upušta, Enrique od ljeta želi na klupu Tottenhama i spreman je zamijeniti Antonija Contea.

Iskusni španski strateg uvjeren je da iz ‘Spursa’ može izvući maksimum i konačno početi sa osvajanjem trofeja, što nikada nije lagan zadatak za bilo kojeg čovjeka na kormilu ovog kluba.

Kako saznaju mediji sa Otoka, glavni zadatak novog trenera, u ovom slučaju Enriquea, bit će uvjeravanje Harryja Kanea u ostanak u svlačionici.

52-godišnji Enrique je najveću slavu stekao na klupi Barcelone. Osim ‘Blaugrane’, sa klupe je predvodio Romu, Celtu Vigo i nogometnu selekciju Španije u dva navrata.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime