LOŠI REZULTATI STIGLI NA NAPLATU: Patrick Vieira dobio otkaz na klupi Crystal Palacea

Legendarni nogometaš Patrick Vieira više nije trener londonskog Crystal Palacea, službena je potvrda kluba dva dana uoči meča sa gradskim rivalom Arsenalom.

Uz Vieiru, klub su napustila i tri člana stručnog štaba, a u klubu je ostao samo trener golmana koji će sarađivati sa novim menadžerom u budućnosti.

“S velikim žaljenjem došli smo do ove teške odluke. Rezultati posljednjih mjeseci doveli su nas na nesigurnu poziciju na tabeli i osjetili smo da je neophodna promjena kako bismo dali šansu da ostanemo u društvu najboljih.”

“Utjecaj Vieire na ekipu od dolaska 2021. godine je bio značajan i on ima veliku zahvalnost svih u klubu. Odveo je ekipu do Wembleyja i polufinala FA Cupa i prošlu sezone smo završili na pristojnom 12 mjestu. Igrali smo uzbudljiv nogomet, a Patrick je dao sve što je ima oklubu i na tome smo mu veoma zahvalni”, stoji u saopćenju Palacea.

Palace trenutno zauzima 12. poziciju Premiershipa, a u posljednjih 11 mečeva osvojili su samo pet bodova, što je rezultiralo odlaskom stručnog štaba.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime