Ma, kakav Inter! Gazibegović na meti kluba iz Bundeslige, transfer već u ljetnom prijelaznom roku

Reprezentativac Bosne i Hercegovine te član austrijskog Sturma, Jusuf Gazibegović, našao se na meti mnogih evropskih klubova nakon sjajnih nastupa.

Naime, Gazibegović igra odlično u klubu, a pored toga se dokazao i na nedavnom ciklusu kvalifikacionih utakmica za odlazak na Evropsko prvenstvo u dresu popularnih ‘Zmajeva’.

23-godišnjeg beka se dovodilo u vezu sa klubovima poput slavnog Intera i njemačkog Kolna, ali najnovije informacije govore gdje bi on tačno trebao nastaviti svoju karijeru, već ovog ljeta.

Naime, sve je izvjesnije da će mladi Gazibegović otići u Bundesligu, no to neće biti gore pomenuti Koln, nego ekipa Stuttgarta. ‘Švabe’ po završetku sezone planiraju napraviti ozbiljnu čistku u svojoj svlačionici kako bi našli mjesto za nove igrače.

Stuttgart je trenutno fenjeraš Bundeslige sa 20 osvojenih bodova, dok su u posljednjih pet mečeva osvojili svega jedan bod, te je zahvaljujući tome trener Bruno Labbadia dobio i otkaz.

S druge strane, Gazibegović sa svojim trenutnim klubom, Sturmom, ima ugovor do 2026. godine. Njegova trenutna vrijednost procjenjuje se na 2,5 milijuna eura

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime