‘Plavci’ će tek da troše: Nagelsmann će u Chelseaju predvoditi na papiru najmoćniju nogometnu silu!

Prema trenutnim informacijama iz Londona, Julian Nagelsmann je najbliži klupi Chelseaja iako je u opticaju, i to ozbiljnom i Luis Enrique.

Behdad Eghbali, jedan od najuticajnijih ljudi u Cheleseaju divi se poslu koji je u prošlosti sa malim brojem godina obavljao perspektivni Nijemac.

Iako ne postoji garancija od 100 posto da će Nagelsmann na klupu ‘Plavaca’, kako to obično biva, isplivali su formalni planovi na relaciji menadžer-uprava po pitanju sastavljanja momčadi.

Postojećim mega imenima, pridružit će se i još zavidan broj skupocijenih pojačanja na nekoliko pozicija.

U napad će stići Christopher Nkunku, Francuz sa kojim Nagelsmann ima sjajnu saradnju, a u klub se, doduše bez finansijske pompe, vraća i Romelu Lukaku.

Osim napada, očekuje se dodatno pojačanje u veznom redu, gdje su jedini sigurni Enzo Fernandez i N’Golo Kante. Tu se najčešće pominje Moises Caicedo čiji će potpis evenutualnog kupca koštati preko 100 miliona eura.

U odbrani će najzvučnije ime biti Joško Gvardiol, kojeg Chelsea planira učiniti najskupljim defanzivcem svih vremena, u sličnom šablonu kao i Enza Fernandeza.

Vodit će se pregovori i oko novog čuvara mreže budući da se očekuje odlazak jednog golmana od dvojca Kepa/Mendy.

Na toj poziciji se u medijima može najčešće pročitati ime čuvara mreže Porta koji vrijedi oko 70 miliona eura.

Vrijedi napomenuti da će Chelsea napustiti Christian Pulisic, Callum Hudson-Odoi, Ruben Loftus-Cheek, Pierre-Emerick Aubameyang, Hakim Ziyech, Conor Gallagher, pa čak i Kai Havertz, ali o njegovoj budućnosti će biti rasprave.

Nedefinisan status ima i Mason Mount, a nema dileme kako će Nagelsmann na papiru imati najtalentovaniju, ali i najmoćniju silu u Evropi. “Mali zadatak” će biti samo sve to posložiti da savršeno funkcioniše?

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime