Ako je mislio da će se spasiti, prevario se! Stigla prva teška kazna za Valverdea zbog udaranja Baene

Konačno je stigla prva kazna za zvijezdu Real Madrida, Federica Valverdea, koji je udario Alexa Baenu nakon što je igrač Villarreala navodno vrijeđao porodicu Urugvajcu.

Kako javlja pouzdani AS, Komitet za borbu protiv nasilja proslijedio je stvar Komitetu za takmičenje, što znači da će se Valverde suočiti sa nekom vrstom zabrane igranja.

U srijedu će se tako Valverde i Baena pojaviti na svjedočenju pred Komitetom koji će nakon toga imati mjesec dana da donese svoju konačnu odluku i kaznu.

Naime, prema informacijama gore pomenutog izvora, vezista ‘Kraljevskog kluba’ biti će suspendovan na najmanje četiri utakmice zbog fizičkog napada na nogometaša Villarreala.

Navodno urugvajski reprezentativac može proći i gore od ovoga. Njega sigurno neće biti na četiri Realova meča, a ovisno o tome kako će Komitet gledati na incident, suspenzija može porasti i na nevjerovatnih 12 utakmica.

Ipak, pored svega, madridski list piše kako je najrealniji scenarij da Valverde bude kažnjen sa svega četiri utakmice neigranja, ali pod uslovom da prizna svoje postupke.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime