Salernitana u završnici utakmice šokirala Napoli i odgodila veliko šampionsko slavlje

Nogometaši Napolija i Salernitane podijelili su danas bodove na stadionu ‘Diego Armando Maradona’ remijem 1:1 u sklopu 32. kola italijanske Serije A.

Iako je pobjedna značila i službeno proglašenje prvaka u Napulju, mnogobrojno slavlje na i oko stadiona pokvarila je Salernitana.

Napoli je krenuo silovito sa pokušajima i dominacijom, ali su do pogotka i eksplozije oduševljenja na stadionu stigli tek u 62. minut kada asistenciju rezerviste Raspadroija koristi Olivera.

I kada se očekivalo i odbrojavalo do kraja utakmice i pobjedničkim šampanjcem nakon 33 godine čekanja, uslijedio je hladan tuš za sve pristalice ovog kluba.

Dia je šest minuta prije kraja utakmice pogodio nakon dodavanja Kastanosa za konačnih 1:1 i odlaganje slavlja Napolitanaca.

Napoli je ostao na prvom mjestu Serije A s 18 bodova u odnosu na drugoplasirani Lazio šest utakmica do kraja prvenstva. Salernitana je na 14.

U utakmicama ranije odigranim danas, Inter je sa 2:1 savladao Lazio u derbiju kola. Cremonsne je remizirao sa Veronom 1:1, dok je Sassuolo porazio Empoli rezultatom 2:1.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime