OVO JE LUDO: Al Ittihad za Salaha ponudio “nenormalnu” cifru, Egipćanin blizu obaranja svjetskog rekorda

Proteklih dana pojavila se bombastična vijest o tome da bi Mohamed Salah mogao napustiti redove engleskog velikana Liverpoola.

Naime, Al Ittihad, moćni klub iz Saudijske Arabije, pokazao je najozbiljnije moguće interesovanje za dovođenje Salaha u svoj tim, što su potvrdili brojni pouzdani izvori.

Liverpool je odmah i bez razmišljanja odbio da pusti legendu kluba. Međutim, pitanje je da li će ekipa sa Anfielda moći da odbije najnoviji nalet Saudijaca.

CBS Sports saznaje da je Al Ittihad na adresu bivšeg prvaka Evrope i Engleske poslao ponudu tešku nevjerovatnih 150 milijuna eura, ali to nije sve.

Pojedini mediji vjeruju da će, u slučaju da ‘Redsi’ i ovo odbiju, bogataši ponuditi još jaču cifru koja bi mogla ići ka vrtoglavih 200 milijuna eura, što bi ‘Faraona’ približilo obaranju Neymarovog rekorda, koji je svojevremeno iz Barcelone prešao u PSG za oko 220 milijuna.

Al Ittihad je tokom aktuelnog prijelaznog roka doveo neke istinske nogometne zvijezde poput Karima Benzeme, N’Goloa Kantea i Fabinha, te realizaciju Salahovog transfera vide kao popunjavanje slagalice i odustati ne misle od napadača.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime