Viđen scenarij u prošlosti: Xavi iz Chelseaja u Barcleonu odvodi zvijezdu ‘Plavaca’ i veliku nadu londonskog kluba!

Španski stručnjak na klupi Barcelone, Xavi Hernandez, ponovo je zainteresovan za jednog od nogometaša londonskog Chelseaja.

Barcelona je na pragu toga da, potpuno besplatno, u svoje redove dovede mladu zvijezdu popularnih ‘Plavaca’, te je očigledno da im se sviđa Chelseajev ukus.

Podsjećanja radi, prethodno su defanzivci Marcos Alonso i Andreas Christensen u Barcu stigli upravo sa Stamford Bridgea, a Xavi ovdje ne planira stati.

Naime, 21-godišnji Nizozemac i velika nada engleskog velikana, Ian Maatsen, izvjesno će krenuti put Španije. Radi se o lijevom beku koji je impresionirao prošle sezone kada je bio na pozajmici u Brightonu.

Trener Chelseaja, Mauricio Pochettino, zadržao je Maatsena ove sezone i daje mu minutažu u plavom dresu. No, ugovor mu ističe na kraju aktuelne sezone i postaje jasno da će “dići sidro”.

Tako će ovaj ozbiljni talent već od januara imati priliku da i zvanično pregovara s Kataloncima. Vrijedi napomenuti i to da njegova cijena na Transfermarktu iznosi čak 20 milijuna eura.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime