Veliki ovosezonski derbi na Anfieldu okončan podjelom bodova, Liverpool nije uspio srušiti Arsenal sa trona Premiershipa!

Derbi 18. kola engleskog Premiershipa na Anfieldu odigrali su Liverpool i Arsenal, a susret je završen podjelom bodova i rezultatom 1:1.

Već na samom startu utakmice, odnosno u četvrtom minutu, Gabriel glavom zabija za vodstvo gostujućeg tima i pravi šok za navijače na Anfieldu. VAR je provjeravao regularnost pogotka zbog ofsajda, ali sve je bilo čisto na sreću ‘Topnika’.

Liverpool u nastavku prijeti preko Mohameda Salaha. Iako je prvi put promašio metu, sjajni Egipćanin u 29. minutu fantastično pogađa za poravnanje rezultata.

Iz prvog poluvremena vrijedi napomenuti i to da je u 35. minutu Tsimikasa zamijenio Gomez zbog povrede. U drugom dijelu igre izabranici Jurgena Kloppa bili su dosta bolji rival, no to nisu uspjeli naplatiti.

Kolosalnu priliku za preokret imao je Trent Alexander-Arnold u 73. minutu. ‘Redsi’ su imali nevjerovatnu kontru, ali se 25-godišnjak poprilično obrukao pogodivši prečku.

Do kraja je ostalo 1:1, a definitivno ovim rezultatom više može biti sretan tim iz Londona. Arsenal ostaje lider Premiershipa sa 40 osvojenih bodova, dok Liverpool ima bod manje na drugoj poziciji.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime