OPA! Alonso još nije ni stigao u Liverpool, a već je blokirao dva transfera koji će znatno oslabiti United

Španski strateg koji odrađuje fantastičan posao na klupi Bayer Leverkusena – Xabi Alonso se najozbiljnije pominje u kontekstu novog trenera Liverpoola.

Alonso i njegovi ‘Apotekari’ još uvijek nisu poraženi u aktuelnoj sezoni i u njegovoj momčadi postoji nekoliko zvijezda koje će sasvim sigurno do vrha napuniti račun ove firme.

Međutim, iz Engleske, ali i Njemačke stižu informacije da će 42-godišnji trener blokirati dva možda i najunosnija transfera zvijezda koje u svojim redovima od ljeta želi Manchester United.

Novopečeni strateg ne želi da ‘Crveni đavoli’ u njegovoj prvenstvenoj sezoni budu jači za Jeremieja Frimponga i Edmonda Tapsobu.

Izvori bliski velikanu sa Old Trafford stadiona prenose kako vlada ogromno interesovanje za pomenuti dvojac iz odbrane, ali i da će sve pokvariti Alonso.

Očekuje se da od prodaje sjajnih pojedinaca Leverkusen inkasira oko 100 miliona eura, no, kupca će morati pronaći na drugom mjestu jer je crveni dio Manchestera navodno zabranjena tema.

Za Frimponga koji igra sjajno na poziciji desnog beka se interesuje i Real Madrid, dok za Tapsobu u redu iz Erika ten Haga stoji nekolicina sjajnih trenera. Njemačkom timu neće nedostajati alternative.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime