INSTITUCIJA! Nakon što je objavio da napušta Chelsea, Silva dobio ponudu kakva se danas rijetko viđa

Brazilski defanzivac Thiago Silva je početkom radne sedmice službeno objavio kako napušta Chelsea na kraju tekuće sezone i na pragu pete decenije života je u potrazi za novim klubom.

Iako je prekaljeni Silva u Londonu proveo nešto kraći period, nema navijača ‘Plavaca’ koji ga ne smatra legendom zbog svega prikazanog tokom trofejno bogatog razdoblja ove momčadi.

Silva je i u trenucima totalnog sivila često bio jedina svijetla tačka na terenu i svojim je iskustvom u većini utakmica spriječio veće blamaže slavnog velikana.

No, u 39. godini je odlučio kako je vrijeme da zatvori poglavlje u ovom dresu i potraži novi izazov, a novinar Rudy Galetti donio je vijesti o njegovoj budućnosti.

Ovaj transfer ekspert tvrdi da je Fluminense glavni kandidat za Silvin potpis ovog ljeta, ali i da Brazilac ima nesvakidašnje ponude upravo iz Premiershipa.

Nekoliko klubova sa Otoka želi Silvu u svojim redovima, što je za nogometaša njegove dobio zaista nevjerovatna vijest i pokazatelj o kakvoj se “instituciji” radi.

Iskusni centralni defanzivac ima ponude i iz Saudijske Arabije, SAD-a i Italije, a navodno će odluka o novom klubu biti donijeta uskoro.

Silva je tokom četverogodišnje avanture u Chelseaju osvojio Ligu prvaka, UEFA Super Cup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime