DORTMUND MU SPREMA OTKAZ? NEMA BRIGE! Terzić u slučaju odlaska iz Njemačke preuzima najbogatiji klub?

Trener Borussije Dortmund Edin Terzić je sjajnim partijama i postavke igre prije svih u Ligi prvaka privukao pažnju velikog broja klubova, od kojih se definitivno izdvaja onaj najbogatiji.

Prethodnih dana se mnogo piše o budućnosti Terzića na klupi ‘Milionera’ čak i pored činjenice da je zahvaljujući njemu momčad u finalu Lige prvaka prvi put nakon 2012. godine.

Naravno, to je odmah pokrenulo uticajne otočke medije da istraže mogućnost dolaska Terzića u Premiership, što se pokazalo kao tačno jer je stručnjak izuzetno tražen u najjačoj ligi.

Naime, iako interes za njegov tim imaju tri uprave (West Ham, Tottenham i Newcastle), jasno je da prednost ima Newcastle United koji priprema ozbiljan projekat, odnosno njegov nastavak, a Eddie Howe ima sve manje povjerenja na St. James’ Parku.

Vrijedi napomenuti i to da je Terzić izjavio kako ostaje u klubu sve do trenutka kad ne sazna da više nije poželjan, a s obzirom na tajnovitost u Dortmundu, to bi moglo doći ranije od očekivanog.

Što se tiče učinka 41-goddišnjeg stručnjaka, odnosno njegove momčadi ove sezone, on je na 48 utakmica zabilježio 26 pobjeda, 12 remija i 10 poraza u svim takmičenjima.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime