Nitko nije mogao očekivati ovakav rasplet?! Benzema se vraća u evropski nogomet i potpisuje za čuveni klub

Sve više se u posljednje vrijeme špekuliše o tome kako će legendarni francuski napadač Karim Benzema napustiti Saudijsku Arabiju.

Benzema je na kraju prošle sezone neočekivano odlučio završiti svoju spektakularnu karijeru u redovima Real Madrida, te spakovati kofere i otići daleko od Španije.

Međutim, prošlo je svega nekoliko mjeseci, a nekadašnji reprezentativac Francuske suočio se sa dosta problema u Saudijskoj Arabiji, odnosno tamošnjem Al Ittihadu.

Benzema više ne može da izdrži pritisak u ovom klubu, zbog čega je spreman vratiti se u evropski nogomet. Njegov novi klub mogao bi biti turski velikan, Fenerbahče.

Nexus Sports i Fanatik samo su neki od brojnih turskih medija koji najavljuju dolazak 36-godišnjaka u Istanbul već u ljetnom prijelaznom roku, što bi svakako bio jedan od bombastičnih transfera.

Inače, Fener je baš protelog vikenda ponovo ostao bez titule prvaka Turske, iako su izabranici Ismaila Kartala bili jako blizu. Na kraju je ljuti rival Galatasaray opet podigao trofej, ali je jasno da će naredne sezone ‘Kanarinci’ pokušati još jednom sa dodatnim pojačanjima.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime