TAKO SE TO RADI! McKenna odbio Chelsea i za to na poklon od Ipswicha dobija potpis dvije zvijezde Arsenala

Perspektivni stručnjak Kieran McKenna bio je posljednjih nekoliko dana u ozbiljnom fokusu otočkih medija kao potencijalni novi trener Chelseaja.

No, McKenna kao da je donio savršenu odluku kada je pristao na produženje saradnje sa Ipswichom kojeg je uveo u Premier ligu nakon više od deceniju čekanja.

Osim što su mu pripremili znatno povećanje godišnjih primanja, uprava je odlučila uložiti oko 60 miliona funti za potpise dvije otpisane zvijezde Arsenala.

Kako saznaju mediji bliski novom članu elite, u toku je priprema dvostrukog posla u vidu potpisa Eddieja Nketiaha i Emilea Smith-Rowea.

Mikel Arteta je otpisao pomenuti dvojac i novac od njihove prodaje već planira uložiti u nova lica u svlačionici na Emiratesu, što McKenni znatno olakšava posao.

To znači da Ipswich eventualno dobija provjerena rješenja u veznom, odnosno napadačkom dijelu terena i to u najtežem periodu na opstanak u društvu najboljih.

Što se tiče Chelsea, Enzo Maresca je prihvatio ono što McKenna nije imao namjeru i u ugovor koji traje do 2029. godine će postati novi trener londonskog velikana.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime