NEĆE CHELSEA, IMA KO HOĆE! Nakon što mu je propao transfer u ‘Plavce’, Osimhen će zaigrati za njihove ljute rivale?

Napadač iz Nigerije Victor Osimhen ipak ovog ljeta neće pojačati redove londonskog velikana kako se prethodno nagovještavalo s obzirom da Chelsea ima druge planove.

Velikan sa Stamford Bridge stadiona mjesecima unazad je bio na liderskoj poziciji za potpis prijeko potrebnog golgetera, ali od toga neće biti ništa.

Chelsea se okreće nekim drugim opcijama, ali i pojačavanju na ostalim pozicijama, dok i Osimhen sasvim očekivano ne tuguje previše iako je i sam želio obući plavi dres.

Gianluca Di Marzio prenosi kako se Osimhen brzo snašao za novi angažman s obzirom kako je u ozbiljnim pregovorima sa Arsenalom.

‘Topnici’ su u potrazi za adekvatnim rješenjem u samom vrhu napada, a informacija da se Chelsea povukao iz pregovora otvorila je put do masivnog transfera.

Očekuje se da i Arsenal načini prve korake u mukotrpnim pregovorima, te da sjedne za pregovarački stol sa uvijek nezgodnim Napolijem i isposluje potpis.

Cijena neće biti manja od 120 miliona eura, što će Osimhena eventualno plasirati visoko u vrh najskuplje plaćenih nogometaša Premier lige, ali i ostatka Evrope.

25-godišnjak je ovu sezonu odigrao nešto ispod prosjeka, a na 32 utakmice je zabio 17 golova uz četiri asistencije u svim takmičenjima.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime