KRAJ JE! United dobio ‘nenormalnu’ ponudu za Casemira, Brazilac odlazi u transferu koji će odjeknuti Engleskom

Iskusni brazilski reprezentativac Casemiro u ljetnom prijelaznom roku gotovo sigurno napušta redove engleskog i evropskog velikana Manchester Uniteda.

Casemiro će tako spakovati kofere nakon dvije godine boravka na kultnom Old Traffordu, a od ranije izvori sa Otoka javljaju kako je bivša zvijezda Real Madrida našla svoje mjesto na transfer listi.

Međutim, cifra koju će sve izvjesnije inkasirati Manchester United njegovom prodajom zaista je impresivna. Naime, ‘Crveni đavoli’ trebali bi imati zaradu od nevjerovatnih 100 milijuna eura.

Saudijski Al Nassr definitivno je spreman izdvojiti navedenu svotu novca za papire 32-godišnjeg nogometaša sredine terena i to je sasvim jasno ponuda koju je “nemoguće” odbiti.

Podsjećanja radi, United je za Casemira prije dvije godine isplatio ‘Kraljevskom klubu’ čak 70 milijuna eura, dok niko nije ni slutio da bi relativno brzo igrač mogao biti prodat za još veći iznos.

Brazilac je Al Nassru, timu za koji igra njegov nekadašnji suigrač Cristiano Ronaldo, glavna meta. S druge strane, ekipa iz crvenog dijela Manchestera okreće se nekim drugim opcijama u veznom redu.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime