NE IDE ON NIGDJE! United sređuje Ten Hagu dolazak zvijezde za kojom je ‘lud’ moćni Real Madrid?

Sedmicama unazad špekuliše se o budućnosti nizozemskog stručnjaka Erika ten Haga na klupi Manchester Uniteda, a čini se da on definitivno neće ići nigdje sa Old Trafforda.

Ten Hag je osvajanjem FA Kupa i pobjedom u finalu nad gradskim rivalom Manchester Cityjem uspio donekle spasiti sezonu ‘Crvenih đavola’. No, svejedno se govorilo kako će spakovati kofere na kultnom ‘Tetaru snova’.

Ipak, kako vrijeme odmiče, postaje sve jasnije da čelnici engleskog i evropskog velikana ne planiraju da se odreknu usluga bivšeg menadžera Ajaxa.

Štaviše, klupska uprava želi nagraditi svog šefa struke spektakularnim pojačanjem. Naime, United je blizu dovođenja fantastičnog defanzivca Lillea, Lenyja Yoroa.

Yoro je nogometaš kojeg mjesecima prati Real Madrid, ali ‘Kraljevi’ ne žele izdvojiti više od 30 milijuna eura za kupovinu Francuza. S druge strane, gigant iz Manchestera voljan je isplatiti čak 60 milijuna eura.

Sa svega 18 godina zvijezda Lillea pokazala je izuzetnu zrelost na terenu, pa nije nikakvo čudo to što su velikani “zaljubljeni” u njega. Protekle sezone odigrao je 44 utakmice, te postigao i tri pogotka za francuski tim.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime