Može li uopće jasnije?! Izbornik Zlatko Dalić otkrio koji je to glavni cilj Hrvatske na Europskom prvenstvu

Nogometna reprezentacija Hrvatske sutra u Portugalu igra posljednju pripremnu utakmicu pred Evropsko prvenstvo, a ovaj susret najavio je izbornik Zlatko Dalić.

Portugal i Hrvatska sutra će odigrati prijateljski meč, dok Dalić želi iskoristiti priliku da isproba određene stvari kako bi znao na čemu je pred put u Njemačku.

“Veliki test za nas. Utakmica protiv ekipe koja je jedan od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva. Želimo isprobati ideje koje imamo u glavi i da vidimo šta poslije toga treba popraviti”, rekao je Dalić.

Glavni cilj reprezentacije Hrvatske je samo jedan i sasvim jasan, a to je konačno otići što je to dalje moguće. Sve otkriva i 57-godišnji stručnjak na kormilu ‘Vatrenih’.

“Na Evropskom prvenstvu nažalost nismo puno napravili. Nikad nismo prošli prvu utakmicu nakon grupe. Cilj je prolaz dalje i napraviti nešto više. Imamo kvalitetu, imamo igrače i pokušat ćemo to napraviti. Daj Bože da se sretnemo s Portugalom u kasnijoj fazi takmičenja. To bi bilo lijepo”, zaključio je Dalić.

Podsjećanja radi, Hrvatska se nalazi u popularnoj grupi smrti sa selekcijama Italije, Španjolske i Albanije, pa je poznato da će posao bivšeg viceprvaka svijeta biti sve osim lagan.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime