Gundogan ‘šokirao’ sve navijače Njemačke odabirom favorita za EURO: Iznad svih su!

Evropsko prvenstvo počinje vrlo brzo, dok se nogometaši svih reprezentacija učesnica posljednjih dana spremaju za najvažniji nogometni događaj u 2024. godini.

Također, mnogi se redovno suočavaju s pitanjima koji je prvi kandidat za titulu. Ilkay Gundogan, kapiten nacionalnog tima Njemačke, nema dileme ko je prvi favorit za osvajanje turnira.

Posebno zanimljivo i ono što je donekle šokiralo navijače jeste to da Gundogan nije uvrstio svoju Njemačku ni među prvih pet kandidata za konačnu pobjedu, bez obzira što će imati prednost domaćeg terena.

Zvijezda Barcelone je za prvog favorita izabrala Francusku koja ima zaista fenomenalan i zastrašujući sastav, te ih svi vide najmanje u završnici.

“Francuska je iznad svih. Zatim slijede Portugal, Španija i Engleska”, rekao je Gundogan, a onda se osvrnuo i na svoju reprezentaciju

“Nakon nekoliko slabih nastupa treba nam samodiscipline, ne smatramo se prvim kandidatom, ali možemo odigrati važnu ulogu na Evropskom prvenstvu”, zaključio je bivši igrač Manchester Cityja.

Podsjećamo, Njemačka se nalazi u dosta neugodnoj grupi sa Škotskom, Švicarskom i Mađarskom, no od ‘Elfa’ se definitivno očekuje plasman u nokaut fazu.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime