Legendarni španski košarkaš Sergio Rodriguez odlučio završiti blistavu karijeru

Legendarni španski košarkaš Sergio Rodriguez je objavio da je završio karijeru u 38. godini života.

Nakon što je Real prošle sedmice osvojio špansko prvenstvo navijači Kraljeva su se oprostili od legendarnog Rudya Fernandeza koji je svoje povlačenje najavio ranije tokom sezone, a danas je i popularni ‘Chacho’ objavio da je njegova karijera završena.

“Došao je taj dan. Poslije 20 godina košarkaške karijere, želio bih podijeliti sa svima životnu odluku – došlo je vrijeme da stavim tačku na igračku karijeru. Osjećam da je ova sezona, u kojoj smo osvojili ACB ligu, Kup i Superkup, savršen trenutak da se oprostim. Uvijek sam sanjao da se povučem, da budem fizički spreman i pobijedim u oproštajnom meču, a život mi je ponudio ovaj poklon”, poručio je legendarni Rodriguez.

Rodriguez je karijeru počeo u Estudiantesu, odakle je 2006. godine otišao u NBA ligu gdje je igrao za Portland, Sacramento i New York.

U Evropu se vratio 2010. godine, a sa Realom je tri puta osvojio Euroligu. S reprezentacijom Španije je osvojio sedam medalja s najvećih takmičenja, uključujući po jedno evropsko i svjetsko zlato.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime